Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek Tarifi

Çok leziz bir börek çeşidi arasında olan çiğ böreğini kendi evinizde ve çok lezzetli bir biçimde hazırlayabileceksiniz. İşte tarifi sizinle paylaşıyoruz.

  • 200 gr az yağlı kıyma
  • 2 çorba kaşığı kadar yoğurt
  • 5 su bardağı civarı un
  • 1 su bardağı kadar su
  • 1 su bardağı civarı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Bir kabın içerisine yoğurdu, unu ve suyu koyup kıvamını alana kadar iyice yoğuruyoruz. Başka bir kabın içerisine kıymayı, karabiberi ve tuzu katarak iyice karıştırın bu karışımımız bir kenarda beklesin. Tezgahın üzerinde yuvarlak olacak bir şekilde bir hamur açalım,  üzerine kıymalı harçtan dökerek katlayalım. Tavada sıvı yağı kızdırdıktan sonra böreklerinizi tavaya katarak yaklaşık 2- 3 dakika kızartın. Böreğiniz artık hazır Afiyet Olsun..


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kiraz Reçeli

Kiraz Reçeli Kahvaltı sofralarımızı süsleyen ve yenilmekten adeta zevk alınan çeşit çeşit reçellerin en güzellerinden …

Kırma Tavuk Kebabı

Kırma Tavuk Kebabı Kırma tavuk kebabı saray mutfağında yalnızca padişah için öze olarak yapılan bir …

Kırmızı Köz Biber Çorba

Kırmızı Köz Biber Çorba Közlenmiş biberin o muhteşem tadından oluşan, kırmızı köz biber çorbasını içerken …

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ut sem, Sed libero risus. tristique elit. quis, elementum mi, et,