Fırında Karnabahar

Fırında Karnabahar

Yapımı oldukça pratik olan ve bir o kadarda lezzetli olan bir karnabahar tarifini paylaşıyoruz.

Fırında Karnabahar Malzemeleri

  • 1 veya 2 adet orta boy karnabahar
  • 3 yemek kadar kaşığı un
  • 2 adet köy yumurtası
  • Yarım su bardağı kadar yoğurt
  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı kadar karbonat
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kaşar peyniri rendesi (yarısını iç harçta,  diğer yarısı üzeri için)

Fırında Karnabahar İçin Gerekli Malzemeler

Adım Adım Hazırlanışı

Haşlamış olduğunuz karnabaharları küçük küçük olacak bir şekilde doğrayın.

Diğer malzemeleri ise iyice karıştırın ve küçük küçük olarak kesmiş olduğunuz karnabaharları ekledikten sonra tepsinin içerisine yayın.

Kısık ateşte pişirmiş olduğunuz karnabaharları fırının içerisinden çıkarmaya yakın üzerine rendelenmiş olan kaşar peynirini serpin ve tekrardan fırının içerisine koyun.

Kaşar peyniri eriyerek kızardıktan sonra da fırından çıkarın afiyet olsun.


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karnabahar Köftesi

Sevilerek tüketildiği gibi sayısız faydasıyla da bilinen karnabaharı, o çok severek yediğimiz köftelere dönüştürerek oluşan …

Kahvaltılık Muffin

Kahvaltılık Muffin Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve oldukça lezzetli ve bol vitaminli bir …

Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması Dolma, Türk kültür sofraları yemek konusunda çok zengin ve damak tadına önem …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir