Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi

Ramazan ayının harika ve vazgeçilmez tatlılarından biri olan meşhur  güllaç tatlısı  ile iftar sofralarınızı hem renklendirmek hem de  tatlandırmak ister misiniz? İşte tam size güllaç tarifi.

Ramazan ayı denince çoğu yerde göreceğiniz neredeyse akla ilk gelenler arasında olan güllaç, Osmanlı devletinden günümüze kadar gelen hazmı kolay, ve herkes tarafından rahatlıkla yenebilecek hafif türde bir tatlıdır. Osmanlı döneminde üzerine gülsuyu dökülerek yapılması dolayısıyla tatlının ismine güllaç denilmektedir. Sizlerde ramazan ayı yaklaştıkça marketlerde ve pastanelerde yerini almaya başlayan Ramazan ayının vazgeçilmez yegane tatlısı olan güllaç ile iftar sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.

Güllaç İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket güllaç (Marka tercihi size kalmış)
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı kadar toz şeker
  • 4 yemek kaşığı orijinal gül suyu

Güllaç Tarifi İçin İç Malzemesi

  • 2 yemek kaşığı civarı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi
  • 100 – 150 gram çekilmiş fındık

Güllaç Nasıl Yapılır?

Sütünüzü yeterli seviyede bir tencereye koyarak içerisine şekeri de ilave ederek orta ateşte tam olarak kaynatmadan yaklaşık 10 dakika civarı ısıtmış olduğunuz sütü ocağın üzerinden alarak ılıklaşması için oda sıcaklığında bekletin.

Ilıyan sütünüze gül suyunuzu da ilave ederek iyice karıştırın, güllaç yapraklarının yarısını sığabileceği büyüklükte olan bir tepsiye dökerek üzerine süt karışımımızı dökerek güllaçların her tarafını orantılı bir şekilde olacak şekilde ıslatın. Güllaç’ın kalan diğer yarısını da tepsiye dizmiş olduğunuz güllaçların üzerine pudra şekerini, fındık ve Hindistan cevizi karışımını düzgünce yaydıktan sonra sütle ıslattığınız güllaçların üzerine yerleştiriniz. Geriye kalan sütlü karışımı da güllaçların üzerine dökerek yaklaşık olarak 2-3 saat kadar dolapta bekletin.

Soğumuş ve sütünü iyice çekmiş olan güllaçları dilim dilim keserek dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kiraz Reçeli

Kiraz Reçeli Kahvaltı sofralarımızı süsleyen ve yenilmekten adeta zevk alınan çeşit çeşit reçellerin en güzellerinden …

Kırma Tavuk Kebabı

Kırma Tavuk Kebabı Kırma tavuk kebabı saray mutfağında yalnızca padişah için öze olarak yapılan bir …

Kırmızı Köz Biber Çorba

Kırmızı Köz Biber Çorba Közlenmiş biberin o muhteşem tadından oluşan, kırmızı köz biber çorbasını içerken …

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Nullam lectus ultricies vel, elit. ut fringilla dapibus leo elementum eleifend luctus