Humus Tarifi

Humus Tarifi

Hatay’ın o çok sevilen ve muhteşem mezesi olan humusun eşsiz güzellikteki tadını sizler de denemek isterseniz bu tarifi mutlaka okuyunuz.

Humus İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 çay bardağı civarı tahin
  • 2 adet limonun suyunu sıkıyoruz.
  • 250 gr civarı nohut
  • 2 – 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı göz kararı
  • Pul biberi
  • Kimyon

Humus Nasıl Yapılır?

Bir gün önce Nohutları bir kapta ıslatıp beklemeye bırakın,  sonrada ıslatılan nohutları haşlayarak süzün,  süzülen nohutları süzgeçten iki defa geçirip suyundan iyice arındırılır ardından nohutlar püre haline getirmek için robotta çekilir, püre haline getirilen nohutları bir kaba koyarak üzerine tahin, limon suyunu,  havanda ezmiş olduğunuz sarımsakları ve tuzunu ekleyerek iyice karıştırın. İyice harmanlandıktan sonra püreyi bir tabağa alıp, üzerine biraz zeytinyağı, isteğe göre kimyon ve pul biber ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tas Kebabı

Tas Kebabı Hemen, hemen her yörede tercih edilen ve en çok sevilen et yemeklerinden biri …

Kara Lahana Sarması

Kara Lahana Sarması Özellikle Karadeniz denilince akla ilk gelenler arasında olan  bu kara lahananın çorbasından …

Kazdağı Çorbası

Kazdağı Çorbası Diğer çorbalardan farklı lezzete sahip olan bu çorba ile  farklı bir damak tadı …

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dolor massa ipsum dictum in Praesent accumsan neque. elit.