Portakallı Hafif Kek Tarifi

Portakallı Hafif Kek Tarifi

Yaz ayında misafirlerinize hazırlayacağınız çayın yanına hafif ve bir o kadar da lezzetli bir kek tarifi istiyorsanız hemen elinize kağıt kalem alarak bu tarifi yazın.

Portakallı Hafif Kek Malzemeler

  • 4 adet orta boy portakal
  • 2 adet köy yumurtası
  • 1 su bardağı kadar  toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu(Marka tercihi size kalmış)
  • 1 paket vanilya (Marka tercihi size kalmış)
  • 1 çay kaşığı kadar karbonat
  • 3 yemek kaşığı kadar mısır unu
  • Kıvama gelmesine yetecek kadar da un
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 avuç içi kadar ceviz (dilerseniz)

Portakallı Hafif Kek Nasıl Yapılır?

İhtiyaca göre tedbiren yuvarlak derin ve geniş olan bir kaseye 2 adet yumurtayı kırarak  üzerine 1 su bardağı toz şekeri döküp karıştırıyoruz.

Biraz daha kabarık kek olmasını istiyorsanız şeker ve yumurta karışımını özellikle bir mikser veya el mikseri yardımıyla bir süre çırpıyoruz​.

3 adet portakalı sıkıcı yardımıyla veyahut başka yöntemlerle bir kaba sıkarak  o suyu karışımın içine ekliyoruz. Ayrıca portakallardan birinin de kabuğunu az bir şey rendeliyoruz onuda  kek hamurunun içine koyuyoruz. Üzerine 1 çay bardağı civarı sıvı yağı, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozunu ve  1 çay kaşığı karbonatı ardından da 3 yemek kaşığı kadar mısır ununu da bu  karışıma ilave ediyoruz.

Son olarak kek hamuru koyu ve akışkan bir  hal alana kadar azar azar kıvamına göre  normal beyaz unu ekliyoruz​.

Portakallı Hafif Kek İçin Püf Noktalar

Keki koyacağımız  kalıbın her yerini önce  sıvı yağ ile  yağlıyoruz üzerine de biraz şeker serpiştiriyoruz, bunları neden mi yapıyoruz  diyenleri duyuyor gibiyim, çünkü o yağ kekin kalıba yapışmasını engellerken, şeker de kekin taban kısmının karamelize bir görüntüye sahip olmasını engeller yani daha lezzetli olmasını sağlıyor.

Yağ dökerek üzerine şeker serptiğimiz  kek kalıbının tabanına dilerseniz kalan bir adet portakalımızı  çok ince bir şekilde (bakınca arkası görünebilecek bir  incelikte olmalıdır.) doğrayarak  kek kalıbının altına her tarafı kaplayacak şekilde dikkatlice diziyoruz ve üzerine kek hamurumuzu  döktükten sonra dilerseniz kekin üst kısmını ezilmiş ceviz  ile süsleyebilirsiniz.

En son fırınımızın derecesini 180 ‘e getirerek yaklaşık 30 – 35 dakika boyunca pişmeye bırakıyoruz. Afiyet Olsun


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Damla Sakızlı Etimek Tatlısı

Damla Sakızlı Etimek Tatlısı Her mutfakta bulunan ve sevilerek tüketilen etimek damla sakızı ile bir …

Çilekli Buz

Çilekli Buz Sadece çocukların severek tükettiği bir tarif değil büyüklerin de çok beğenerek tükettiği lezzetli …

Cevizli Cacık

Cevizli Cacık Her zaman tüketilen ve özellikle de ramazan aylarının vazgeçilmezi olan bu tarif sahurda …

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dolor. amet, leo libero. ut id at elit. et,