Saray Helvası Tarifi

Saray Helvası Tarifi

Özellikle ramazan aylarında iftar sofralarının  vazgeçilmezleri arasında bulunan hem yapımı çok kolay hem de bir o kadar lezzetli olan pratik bir tarif saray helvası tarifini sizlerle paylaşıyoruz.  

Saray Helvası İçin Gerekli Malzemeler

  • 2,5 su bardağı civarı un
  • 2 Kaşık tereyağı veya yarım paket margarin  
  • 4 yemek kaşığı civarı pudra şekeri

Saray Helvası Nasıl Yapılır

Adım Adım Hazırlanışı

Unumuzu ocağa koyduğumuz tavaya katarak yaklaşık 15 dakika kadar  kokusu çıkıncaya yani hafif pembeleşinceye kadar kısık ateşte  kavurunuz. Sonrada ocaktan alınız onun içerine margarin veya tereyağını(hangisini kullanmak istiyorsanız) ilave edip tahta bir  kaşık yardımıyla karıştırınız.

Hafif ıslak bir kıvama gelen ununuzu, bir  bor cama veya tercih ettiğiniz başka bir kaba dökün, o kaptayken ezerek dümdüz olmasını sağlayın sonrada istediğiniz şekli bıçak yardımıyla  vererek yaklaşık  2 saat buzdolabında dinlendirmeye bırakın artık servise hazırdır. Afiyet Olsun


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kiraz Reçeli

Kiraz Reçeli Kahvaltı sofralarımızı süsleyen ve yenilmekten adeta zevk alınan çeşit çeşit reçellerin en güzellerinden …

Kırma Tavuk Kebabı

Kırma Tavuk Kebabı Kırma tavuk kebabı saray mutfağında yalnızca padişah için öze olarak yapılan bir …

Kırmızı Köz Biber Çorba

Kırmızı Köz Biber Çorba Közlenmiş biberin o muhteşem tadından oluşan, kırmızı köz biber çorbasını içerken …

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

quis massa porta. felis libero. vulputate, mattis