Tuzlu Çubuk Tarifi

Tuzlu Çubuk Tarifi

Birbirinden farklı baharatlar ekleyerek çeşitlendirebileceğimiz tuzlu çubuk tarifini sizler için paylaşıyoruz.

Tuzlu Çubuk İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 su bardağı civarı un
  • 250 gr civarı tereyağı veya margarin
  • Biraz tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı civarı süt
  • 1 çorba kaşığı limon suyu ve biraz rendelenmiş limon kabuğu
  • Yarım çay bardağı kadar kabartma tozu

Tuzlu Çubuk Nasıl Yapılır?

Unumuzu bir kaba koyarak ortasını havuz gibi açın,  sonra da oda sıcaklığındaki tereyağını, bir adet yumurta ve bir çay bardağı sütü ilave ederek yoğurmaya başlayın.

Yoğurma işlemi devam ederken rendelenmiş limon kabuğu ile limon suyunu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur yapın.

Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak kalem inceliğinde çubuklar haline getirin, yaklaşık yarım saat dinlendirin, dinlenme işi bittikten sonra bir kaba dizin ve üzerine bir kapta çırpacağınız yumurtayı fırça ile sürün.

İstediğiniz uzunlukta kestikten sonra biraz tuz serperek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin sonrada soğumaya bırakın soğuyunca da ikram edin. Afiyet Olsun


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kiraz Reçeli

Kiraz Reçeli Kahvaltı sofralarımızı süsleyen ve yenilmekten adeta zevk alınan çeşit çeşit reçellerin en güzellerinden …

Kırma Tavuk Kebabı

Kırma Tavuk Kebabı Kırma tavuk kebabı saray mutfağında yalnızca padişah için öze olarak yapılan bir …

Kırmızı Köz Biber Çorba

Kırmızı Köz Biber Çorba Közlenmiş biberin o muhteşem tadından oluşan, kırmızı köz biber çorbasını içerken …

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Aenean leo. libero velit, risus justo tristique