Obur Kaplumbağa Hikayesi

Obur Kaplumbağa Masalı Oku

Abone Ol google news
Obur Kaplumbağa Masalı Oku
Obur Kaplumbağa Masalı Oku

Çok eski zamanlarda güzel ve neşeli bir orman varmış. Bu ormanda birbirinden farklı hayvan yaşarmış. Bazısı tıs tıs ederek yürür bazısı hızlı hızlı koşarmış. Yeşilliklerin içerisinde, rengârenk çiçeklerle bezeli bu ormanda her hayvan birbiri ile çok güzel arkadaşlıklar kurmuşlar. Her biri birbiri ile çok güze anlaşsa da içlerinde iki tanesinin arkadaşlığı çok başkaymış. Bu iki arkadaş kaplumbağaymış. Birbirilerini çok seven bu iki kaplumbağadan birisinin adı Meyşa’ymış. Diğer kaplumbağanın ismi ise Tişni’ymiş. Meyşa ve Tişni o kadar iyi arkadaşlarmış ki aralarından hiç su sızmazmış. Birbirilerinden karakterleri çok farklıymış. Ancak buna rağmen bile o kadar iyi anlaşırlarmış ki tüm orman bu iki kaplumbağanın dostluğuna özenirmiş.

Meyşa çok hareketliymiş. Sürekli gezer tozar, kendine yeni maceralar bulurmuş. Çok dost bir kaplumbağaymış ve herkesle çok güzel anlaşabilirmiş. Tişni ise çok tembel bir karaktere sahipmiş. Gün boyu yatar, iş yapmaz, hiçbir yeri gezip görmek istemezmiş. Etrafında kimseleri görmek istemez ve yeni arkadaşlar edinmek için de hiç çaba göstermezmiş. O kadar tembelmiş ki tüm günü yatarak miskin miskin hiçbir şey yapmadan geçirirmiş. Arkadaşının tam tersi olan Tişni yeni arkadaşlar da edinmek istemezmiş. Bu nedenle de tek bir arkadaşı varmış o da Meyşa’ymış. Tişni bir tek Meyşa ile buluşmaktan sıkılmaz ve onunla her gün buluşmak istermiş. Bu nedenle de her akşam ikisi de aynı ağacın altında bir araya gelirlermiş.

Meyşa çok dışa dönük bir kaplumbağaymış. Her sabah erkenden kalkıyor, uzun uzun yürüyüşler yapıyormuş. Yolda gördüğü her hayvanla da mutlaka tanışır, arkadaş listesine sürekli olarak yeni birilerini eklermiş. Dost olmanın yanında yeni yeni hayvanlar tanımayı çok severmiş. Tişni ise yalnızca uyumaktan keyif alırmış. Uyumak dışında en çok sevdiği bir diğer şey ise kucak dolusu yiyecekmiş. Oturduğu yerden saatlerce kalkmaz ve önüne aldığı onca yiyeceği hızlıca tüketirmiş. Yediği yerde de her gün uyuyakalırmış. Bu durum Meyşa’yı hep rahatsız edermiş. Arkadaşının oburluğu canını sıkar onu sürekli olarak hareket ettirmek istermiş. Fakat Tişni bu duruma yanaşmaz ve bildiği gibi yaşamak istermiş. Meyşa her zaman kendi hareketli hayatına Tişni’yi de ortak etmek istermiş. Sürekli olarak ona, haydi Tişni sen de biraz gezinmelisin, istersen birlikte de gezebiliriz dermiş.

Tişni ise arkadaşına her zaman aynı yanıtı verirmiş. Arkadaşını şu şekilde yanıtlarmış: ‘Biz kaplumbağalar, her zaman çok yavaş hayvanlarız. Hareket etsek ne olacak ki der ve yine yatmaya devam edermiş. Meyşa ne kadar onu gezdirmek istese de Tişni hep bu durumdan kaçarmış. Sürekli olarak da yiyecek yediğinden giderek kilo almaya başlamış. Çok fazla obur bir kaplumbağa haline gelen Tişni her otu yiyor ve yemek konusunda kendince bir ayrım bile yapmıyormuş. Bu sefer Meyşa ona, ‘her otu yememelisin, zehirleneceksin’ demiş. Ancak Tişni yine de bildiğinden şaşmaz ne görse yemeye devam edermiş. Bu kimsenin sözüne kulak asmaması Meyşa’nın da çok fazla canını sıkmaya başlamış. Ancak bir türlü elinden bir şey gelmiyormuş.

Obur Kaplumbağa Masalı Oku
Obur Kaplumbağa Masalı Oku

Havanın güneşli, bulutların masmavi, ağaçların yemyeşil olduğu çok güzel bir günde Meyşa nihayet Tişni’yi gezmeye ikna etmeyi başarmış. Ancak dışarıya çıkmak için o kadar düşünmüş ki Meyşa neredeyse arkadaşını davet etmekten vazgeçecekmiş. Dışarıya çıktıktan sonra biraz yürümüşler. Daha fazla yürümelerine fırsat kalmadan Tişni, ben yoruldum demiş. Meyşa da daha yeni yola başladıklarını söylemiş ama arkadaşını ikna edememiş. Tişni oturmak istemiş ve dinlenmek için mecburen bir yer bulmak zorunda kalmışlar. Tişni sürekli olarak kendi boğazını düşünüyormuş. Oturduğu yerden bir türlü kalkmak istememesinin yanında gözleri de sürekli olarak acaba ne yesem diye etrafı tarıyormuş.

Etrafına bakarken birden daha önce hiç görmediği kırmızı meyveleri olan bir sarmaşık görmüş. Sarmaşık yemyeşil yapraklar içerisinde kırmızı meyveler veren bir bitkiymiş. O kadar güzel görünüyormuş ki meyve dolu dallara doğru gitmekten kendini bir türlü alamamış. Meyşa arkadaşının ne yapmak istediğini hemen anlamış ve engel olmaya çalışmış. Arkadaşına,’Tişni sakın onları yemeye çalışma. Daha nasıl bir bitki olduğunu bile bilmiyoruz. Bu nedenle seni hasta edebilirler’ demiş. Ancak Tişni arkadaşının sözlerine çok da kulak asmamış. Ona umursamaz bir şekilde, ‘ama çok güzel görünüyorlar. Hepsi ne kadar da kırmızı ve lezzetli duruyor. Haydi, gel sen de bunlardan ye’ demiş.

Meyşa o meyveleri yememesi için çok fazla yalvarmış ancak Tişni arkadaşını dinlememiş. Bir yandan yiyor bir yandan da arkadaşının da yemesi için ikna ediyormuş. Yedikçe daha fazla yiyor ve hiç sonunda olabilecekleri düşünmüyormuş. Sürekli olarak yediği meyvelerin çok lezzetli olduğundan bahsediyormuş. Meyşa ne kadar yalvarsa da Tişni bir türlü vazgeçmemiş. En sonunda tıka basa yedikten sonra çok şişmiş ve bu sefer de uyku bastırmış. Öyle çok uykusu gelmiş ki bir ağaç altına kıvrılmış ve uyumaya başlamış. Ancak çok geçmeden dayanılmaz bir karın ağrısı ger uyanmış. Hemen Meyşa’ya seslenmiş. O da arkadaşının yanına koşarak gelmiş. Ancak bir türlü elinden bir şey gelmiyormuş.

Tişni karın ağrısından kıvranıyormuş. Meyşa da ne yapacağını şaşırmış ve hemen arkadaşı geyiği yardıma çağırmaya gitmiş. Geyik hastalıklar konusunda çok bilgiliymiş. Koşa koşa arkadaşının yanına gitmiş ve Tişni’nin durumundan bahsetmiş. Geyik de yardım etmek için hemen şifalı otlar toplamış ve Tişni’nin yanına gitmiş. Ağrıdan kıvranan Tişni’ye hazırladıkları ilacı içirmişler. Tişni hemen iyileşivermiş.

O günden sonra da hiçbir zaman bilmediği yiyecekleri yememiş. Meyşa ile birlikte her gün ormanda uzun uzun yürüyüşler yapmaya karar vermiş ve Meyşa da onun fazla yemesine engel olmaya çalışmış. Tişni bir süre sonra şişmanlıktan ve tembellikten kurtulmuş ve çok sağlıklı bir kaplumbağa oluvermiş. İki dost ormanda çok uzun yıllar yaşamaya devam etmişler. Böylece Obur Kaplumbağa hikayesi oku etkinliği de Tişni ve Meyşa’nın mutlu arkadaşlıkları ile sona ermiş.

Obur Kaplumbağa Masalı Özeti

Obur Kaplumbağa Masal oku etkinliği iki küçük kaplumbağa arkadaşın hikayesini anlatıyor. Uzak diyarlarda yemyeşil ağaçlarla kaplı bir orman varmış. Bu ormanın içerisinde birbirinden farklı hayvanlar yaşarmış. Hepsi birbiri ile dost ve son derece birbirilerine düşkün canlılarmış. Ancak bunlar içerisinde iki tanesi varmış ki daha da iyi iki arkadaşmış. Birinin adı Meyşa birinin de adı Tişni’ymiş. Bu iki arkadaş birbirine çok düşkün iki eski dostmuş. Ancak ikisinin de karakteri birbirine o kadar zıtmış ki yaşam tarzları bile farklıymış.

Meyşa çok dışa dönük karakteri ile bilinirmiş. Hemen herkesle arkadaş olan ve sohbet eden çok canlı bir kaplumbağaymış. Gezintilere çıkar, etrafındakilere yardım eder ve her gün yeni yeni dostlar edinirmiş. Aynı zamanda çok da hareketliymiş ve yeme içme konusunda da son derece dikkatliymiş. Tişni ise arkadaşının tam tersiymiş hayatında her zaman monotonluk hakimmiş. Hiçbir zaman yürümek istemezmiş. Sabah uyanır uyanmaz tıka basa yer akşama kadar da uyurmuş. Günleri hep böyle geçermiş. Yeni arkadaşlar edinmez başkalarından hep uzak dururmuş. Ormanda gezintiler yapmazmış. En çok sevdiği de sürekli olarak yemek yemekmiş. Arkadaşı Meyşa kendisini sürekli olarak uyarıyormuş. Ancak Tişni zararlı ya da faydalı dinlemeden eline ne geçerse tüm otları yiyormuş. Bir gün Meyşa Tişni’yi ormanda gezinti yapmaya ikna etmiş. Bu gezintiye çıkmaya çok zor ikna olan Tişni biraz yürüdükten sonra hemen yorulmuş. Arkadaşına dönerek, ‘biz zaten kaplumbağayız bizden çok hareket beklenmemeli’ demiş. Meyşa ise onunla hiçbir zaman aynı fikirde değilmiş.

Tişni yorulunca hemen bir ağaç gölgesine oturuvermiş ama bir yandan da çok acıkmış. Gözleri her yerde yiyecek bir şeyler aramaya başlamış. Meyşa ise arkadaşını çok fazla yememesi konusunda uyarıyormuş. Derken Tişni ileride ki bir sarmaşığı fark etmiş. Bu sarmaşık üzerinde ki kırmızı meyveler çok ilgisini çekmiş. Hemen oraya doğru yürümeye başlamış. Arkadaşı Meyşa, ‘Tişni onları yememelisin ne olduğunu da bilmiyorsun’ demiş.

Ancak Tişni dinlememiş ve meyvelerden yemeye başlamış. Bir yandan yiyor bir yandan da arkadaşını ikna etmeye çalışıyormuş. Fakat Meyşa bilmediği bir meyveyi yemeyi reddetmiş. Tişni meyvelerden birçok yedikten sonra uykuya dalmış. Fakat ağrı içerisinde geri uyanmış. Meyşa hemen arkadaşına yardım için koşmuş ama neyi olduğunu anlamamış. Bu sefer tek çare olarak arkadaşları olan geyiğin yanına gitmiş. Şifalı otlardan ilaç hazırlayan geyik Tişni’ye bu ilacı içirmiş ve onun daha sağlıklı olmasını sağlamış.

O günden sonra da Tişni hiçbir zaman bilmediklerini yememeye karar vermiş. Arkadaşı Meyşa ile uzun yürüyüşlere çıkış yeni arkadaşlar edinmeye başlamış. Obur Kaplumbağa hikayesi de burada sona ermiş.

Obur Kaplumbağa Masalı İle İlgili Merak Edilen Sorular

Obur Kaplumbağa hikayesi oku etkinliği ile ilgili en çok merak edilen sorular şunlardır:

  • Obur Kaplumbağa Hikayesinde Ki Kişiler Gerçek Midir?

Obur Kaplumbağa hikayesi tamamen kurgusal bir hikayedir. Hikayede geçenler de hayal ürünüdür.

  • Obur Kaplumbağa Yazarı Kimdir?

Hikâyenin yazarı Hülya Serbest’tir. Aynı zamanda kitap içerisinde ki çizimler de kendisine aittir.

  • Obur Kaplumbağa Sayfa Sayısı Ne Kadardır?

Obur Kaplumbağa masalının sayfa sayısı 16’dır.

  • Obur Kaplumbağa Masalı Kahramanlarının İsimleri Nelerdir?

Obur Kaplumbağa masalında anlatılan kahramanların birisinin adı Meyşa diğeri ise Tişni’dir.

  • Obur Kaplumbağa Masalında Meyşa ve Tişni’nin Karakterleri Nasıldır?

Meyşa son derece hareketli ve dinamik, arkadaş canlısı ve bir o kadar da hareketli bir kaplumbağadır. Her gün yeni dostlar edinen ve ormanda uzun yürüyüşler yapan bir karakteri vardır. Tişni ise tam tersidir. Her gün uyumayı ve sadece yemek yemeyi sevmektedir. Hem obur hem de tembel bir kaplumbağadır. Ancak yine de birbirilerini çok seven iki arkadaştırlar.

  • Obur Kaplumbağa Masalında Tişni Neden Hastalanmıştır?

Bir gün Meyşa arkadaşını ikna etmiş ve ormanda gezintiye çıkmışlar. Fakat Tişni yorulmuş ve dinlenmek istemiş. O arada da kırmızı meyveli bir sarmaşık görmüş. Hemen o meyvelerden yemeye başlamış ve bir süre sonra da karnı ağrımaya başlamış

  • Masalda Tişni’ye Kim Yardım Etmiştir?

Tişni’ye yardım eden şifalı bitkilerden anlayan geyiktir.

  • Obur Kaplumbağa Masalının Ana Konusu Nedir?

Obur Kaplumbağa masal oku etkinliğinde iki kaplumbağa arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Bu arkadaşların biri çok hareketli birisi de obur ve tembeldir. Daha çok Tişni’nin yanlış yaşam şeklini anlatan bir kitaptır.

  • Obur Kaplumbağa Masalından Çıkarılması Gereken Ders Nedir?

Masaldan çıkarılması gereken en önemli ders bilmediğiniz hiçbir şeyi yememeniz gerektiğidir. Yalnızca bildiğiniz gıdaları tüketmelisiniz. Aynı zamanda hareketsiz ve tembel bir hayat yerine daima canlı bir hayat yaşamalısınız.

Nasrettin Hoca FıkralarıEzop MasallarıKlasik Masallar


Benzer İçerikler

Kıskanç Komşu Masalı
Kıskanç Komşu Hikayesi
Süpürgeli Cadı Hikâyesi
Süpürgeli Cadı Hikâyesi
Yağmur Damlaları Masalı
Yağmur Damlaları Hikayesi
Düşmesem De Zaten İnecektim!
Düşmesem De Zaten İnecektim Hikâyesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Masal Oku | © 2023, Tüm hakları saklıdır.