Bilgi Köşesi
Çocukların eğitimine özel yeni bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Çocuklar için her güne yeni bir bilgi!
-
Sağlığın Temeli İlk 3 Yaşta Atılıyor!
Sağlığın Temeli İlk 3 Yaşta Atılıyor Sağlığın Temeli İlk 3 Yaşta Atılıyor! Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Bahar, sizlere sağlığın temel kurallarını bu yazımız içerisinde anlatıyor. Bu yazıya almış olduğumuz serimiz içerisinde bebeğinizin sağlıklı beslenmesinin kurallarını sizlere sunduk. Bebeğinizin Sağlıklı Beslenmesi İçin Genel İlkeler Ne Olmalıdır? Bebeğinizin sağlıklı beslenmesi amacı içerisinde bu yazımızda tüm kuralları sizlere maddeler halinde sundu. Bebeğiniz…
Devamını Oku » -
Nüfus Dağılışını Etkileyen Faktörler
Nüfus Dağılışını Etkileyen Faktörler Doğal Faktörler İklim Yer Şekilleri Bitki Örtüsü Su Kaynakları Beşeri Faktörler Sanayi Tarım Turizm Ulaşım Yeraltı kaynakları Sosyal ve kültürel etkenler İklim Ilıman bölgelerde nüfus yoğundur. – İzmir, Antalya, MuğlaKarasal bölgelerde ise nüfus seyrek olur. – Yozgat, Niğde, Çankırı Yer Şekilleri Düz Bölgeler Yoğun – Marmara Bölgesi Engebeli Yerler Seyrektir – Doğu Anadolu Bölgesi, Menteşe, Hakkari,…
Devamını Oku » -
Komşu Açı, Tümler, Bütünler ve Ters Açılar
Komşu Açı, Tümler, Bütünler ve Ters Açılar Komşu Açı Köşesi ve birer kenarları ortak olan açılar komşu açılardır. Tümler Açı Ölçülerinin toplum 90 derece olan iki açı tümler açıdır. Komşu Tümler Açı Ölçülerinin toplamı 90 derece olan komşu olan iki açı komşu tümler açı denmektedir. Bütünler Açı Ölçülerinin toplamı 180 derece olan iki açılara bütünler açı denmektedir. Komşu Bütünler Açı…
Devamını Oku » -
Ses ve Özellikleri
Ses ve Özellikleri Sesin Özellikleri Maddelerin titreşimin sonucunda oluşmuş olan etrafa dalga halinde yayılabilen enerji türüdür. Yayılabilmesi için maddesel ortamın bulunması gerekir.Dalga halinde her yöne yayılmaktadır.Madde yoğunluğu arttığı zaman ses hızı artmaktadır.Ses boşlukta yayılmamaktadır.Sesin havada olan sürati ise 340 m/sn’dir. Yağmurlu günde ilk önce yıldırım ışığı görülmektedir. Daha sonrasındaysa gök gürültüsü duymaktayız. Bu olayın nedeni ışığın hızıyla sesin hızından yaklaşık…
Devamını Oku » -
Edebi Türler ve Söz Sanatları
Edebi Türler ve Söz Sanatları Söz Sanatları Bir şeyin özelliğini ya da bir olayı olduğu durumdan daha fazla büyütüp ya da küçültüp anlatıma abartma denmektedir. Poşetleri taşımaktan kolum koptu. Bir oflasam dağlar yıkılır Benzetme Anlatımı kuvvetlendirebilme, sözün etkisini arttırabilmek için aralarında değişik olan yönlerden iligisi olan iki şeyden zayıf olan kişinin kuvvetli olana benzetilme olayına benzetme denmektedir. Tam Benzetmede 4…
Devamını Oku » -
Biçim Bilgisi
Biçim Bilgisi Biçim Bilgisi Biçim bilgisi 6. Sınıf Türkçe dersimizde biçim bilgisi kaynaklarda yapı olarak da karşınıza gelebilir. İlk öncelikle kök bilgisine değineceğiz. Kök: Bir sözcüğün en anlamlı en küçük parçası. Yolculuklardan sözcüğünde anlamlı en küçük parçası yol olur. Bilginlerimiz buradaki en küçük parça yani kök parçası bil, bilmek olur. Not 1: Bir sözcüğün kökü, sözcüğün tamamıyla mutlaka anlam ve…
Devamını Oku » -
Atatürk’ün Kişisel Özellikleri
Atatürk’ün Kişisel Özellikleri, doğruları söylemekten hiçbir zaman çekinmedi. Ben, düşündüğüm her şeyi halkın huzurunda söylemem gerekiyor. Yanlışım varsa da halk beni tekzip eder. demiştir. Çok Cepheliliği: Atatürk, cepheli bir lider olmakla beraber hem fikir hem de hareket adamı olarak bilinirdi. Yani bir taraftan da Türk inkılabının da hazırlayıcısı bir taraftan da uygulayıcısı olmaktadır. Hem düşünen hem de eserler vermiş olan…
Devamını Oku » -
Ülkelerin Eğitim Sistemleri
Ülkelerin Eğitim Sistemleri Gelişmiş Ülkelerin Eğitim Sistemleri Her ülkenin kendilerine göre oluşturmuş olduklarım eğitim sistemi bulunuyor. Bunların arasında Türkiye’ye baktığımız zaman eskiden öndeyken şimdilerde gerilediğimizi görebilirsiniz. Tabii ki eğitim sistemi bu şekilde kötü olunca öğrencilerin de başarı oranları buna bağlı olarak değişiyor. Aşağıda yazacağım ülkelerin her biri kendi alanlarında iyi olanlardır. Tabii bunlara ek olarak daha birçok ülke bulunmaktadır. Başka…
Devamını Oku » -
Evde Üniversite Sınavına Nasıl Hazırlanılır
Evde Üniversite Sınavına Nasıl Hazırlanılır Üniversite Sınavına Hazırlanmak İçin Program Ygs ye nasıl çalışılır: Üniversite sınavına hazırlanan kişiler genel olarak okul, dershane ve ev üçgeninin içerisindedirler. Sınava hazırlık süreci ise ciddi şekilde öğrencileri yıpratır. Öğrencilerin her biri bu üçgende vakit kaybettiklerini düşünürler. Bundan dolayı da geneli evde üniversite sınavına hazırlanıp bu şekilde zamanını daha verimli bir şekilde kullanıp başarılı olacağına…
Devamını Oku » -
Hikaye Nasıl Yazılır
Kitapların Dünyası Masalı Hikaye Nasıl Yazılır Bu yazımızda hikaye nasıl yazılır, hikaye yazarken nelere dikkat edilmelidir, bunları inceleyeceğiz. İlk öncelikle hikaye yazarken ne üzerine bir hikaye yazacağımızı ve hikayede geçecek karakterleri belirlemeliyiz. Yani önce konu ve karakterleri belirlemelisiniz. Hikaye Konusu Belirleme de Sıkıntı Yaşayanlar İyi düşünün.Yaşadıklarınızı gözden geçirmelisiniz.Önceden okumuş olduğunuz ya da sizi etkileyen olayları hatırlayın. Zihninizde bir anıyı tekrardan…
Devamını Oku »